Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z kremem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
żółtko jajek 2 szt
cukier kryształ 5 łyżek
mleko 0,5 l
żółtko jajek 5 szt
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
cukier 1 szklanka
masło 1 kostka
margaryna 0,5 kostki
tłuszcz do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z kremem

1. Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.

2. Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 22.01.2013 11:28
śliczne wyszły
fictor123 14.08.2012 17:17
bomba
Ela15 08.08.2012 08:23
super sie prezentują
Juleczka20 15.04.2012 21:11
pycha
Juleczka20 15.04.2012 21:11
pycha
ilka_86 01.03.2012 11:40
uwielbiam
Sarenka 28.08.2011 15:31
Uwielbiam je.
Dorota76 08.06.2011 21:38
rewelacja
kochanyptysiu 18.05.2011 11:12
mniam!
Mala 01.03.2011 16:53
świetne
gusia1000 17.02.2011 19:23
Twoje rurki z kremem warte są głosu.
Koper 05.02.2011 06:28
fajnie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak