Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty
sól 2 szczypty
śmietana 125 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
serek wiejski 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z wkładką

1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 minut.Odcedzamy .
2. Zawijamy w folię posmarowana olejem i układamy na blaszce.Pieczemy 50 minut w temp 180* C .
3. Upieczone zostawiamy chwilę w piekarniku.
4. Ser rozdrabniamy widelcem ,Cebulę siekamy razem ze szczypiorkiem,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy ze serem i śmietaną .
5. Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i sola .
6. Ziemniaki odwijamy z folii ,układamy na talerzu .
7. Przecinamy na krzyż skórkę i nakładamy serek ze szczypiorkiem .Jemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.03.2014 17:27
ciekawy przepis
Motorek 25.09.2012 15:20
super
olkaaa 14.08.2012 09:21
bardzo ciekawe
Ewelina38 05.04.2012 20:25
jeszcze takich nie jadłam ale również myślę, że zdecydowanie warto spróbować
ben-ka 30.11.2011 10:06
warto spróbować:)
barbara11561 25.07.2011 11:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak