Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 600 g
ryż 150 g
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i ryżem

Kapustę oczyścić i wyciąć głąb.Delikatnie rozdziel liście.Sparz gorącą wodą i gotuj w garnku około 3 minuty.Zetnij grube warstwy.Ryż ugotuj na sypko,wymieszaj z mięsem mielony.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła z olejem,dodaj do mięsa,dopraw pieprzem i solą.Na każdym liściu rozłożyć po łyżce farszu.Dobrze zawinąć.W garnku na dnie rozłóż liście,na nich gołąbki,zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu około 50 minut.Zasmaż mąkę na łyżce masła,dodać koncentrat,rozprowadź wodą,zagotuj,dodaj do gołąbków i duś jeszcze przez chwilę.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 06.02.2012 16:40
polecam
Justa32 16.08.2011 07:44
mniam
wiola28a 09.07.2011 10:39
super danie
Iwona45 28.05.2011 11:54
pycha;]
Ania67 25.03.2011 10:22
Uwielbiam je
RenataZ-et 28.02.2011 22:09
Pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak