Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka kukurydziana 1\\2 szklanki
sól
parmezan 1 łyżka starty

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta

Gotujemy wodę z odrobiną soli , potem wsypujemy mąkę i całość podgrzewamy cały czas mieszając , po paru minutach dodajemy starty parmezan i mieszamy . Ta masę przekładamy do okrągłych salaterek i odstawiamy do wystygnięcia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.01.2011 17:29
fajna nazwa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak