Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
jaja 4 szt.
śmietana 22% 1 szklanki
musztarda 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety pod pierzynką

Cebule i czosrnek drobno posiekać. Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem, 1 jajkiem, musztardą, doprawić do smaku. Formować małe pulpety i gotować 20 min w osolonej wodzie z liściem laurowym. Wyjąć z wody i przełoźyć do formy. Śmietanę ubić dodając po jednym jajku, dodać zioła, sól, pieprz. Zalać pulpety sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika 190*C na ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 30.01.2011 10:33
mniam
magical66 24.01.2011 14:34
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak