Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wołowina z kalafiorem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 25 dag
woda 1\\2 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
sos rybny 2 łyżeczki
sos ostrygowy 1 łyżeczka
cebula
czosnek ząbki 3
sól
pieprz
olej
kolendra
pieczarki 20 dag
kalafior 1\4 różyczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wołowina z kalafiorem i pieczarkami

Różyczki kalafiora przekrawać na pół. Wymieszać wodę lub rosół z mąką kukurydzianą, 1 łyżką sosu rybnego i sosem ostrygowym. Polać mięso resztą sosu, posypać pieprzem, wymieszać i odstawić na 20 minut. Na dużej patelni mocno rozgrzac olej, włożyć czosnek, cebulę i smażyć aż cebula zmięknie a jaj warstwy się rozdzielą. Dodać kalafior i pieczarki. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić 4 minuty. Dodać mięso i dusić aż zmięknie. Dodać wodę lub rosół z mąką, mieszać aż sos zgęstnieje. Przełożyć na talerze i przybrać kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak