Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety Bydgoskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 250 g
cebula 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
jajko 2 szt.
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety Bydgoskie

Kapustę pokroić na ćwiartki i włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować do miekkości. Kapustę odcisnąc, cebulę drobniutko posiekac. Kapustę przepuścić przez maszynkę razem z cebulą. Do masy kapuścianej dodać mięso i jajka, dobrze wymieszać, doprawić do smaku. Jesli masa jest zbyt rzadka dodać tartą bułkę. Formować kotlściki i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 07.04.2011 20:00
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak