Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane rodzynkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 1 op
budyń śmietankowy 2 op
mleko 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane rodzynkami.

Jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, łączymy i zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na dwie części. Wałkujemy ciasto i wkładamy do blaszek. Z mleka i budyniu gotujemy budyń. Na placki smarujemy dżem, posypujemy rodzynkami. Pieczemy 40 minut w 190 stopniach. Przestudzone placki przekładamy budyniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak