Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postne flaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 porcja
boczniak 500 g
cebula 1 szt.
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziarenka ppieprzu
mąka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Postne flaczki

Włoszczyznę zalać 5 szklankami wody, dodać przekrojoną cebulę, łyżkę masła, przyprawy, doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, zostawiając wywar, a jarzyny pokroić w kosteczkę. Grzyby pokroić w paseczki i włożyć do wywaru. Gotować 20 min. dodać pokrojone warzywa. Mąkę rozprowadzić w kilku łyżkach wody dodać do zupy i podgrzewać stale mieszając, zupa powinna zgęstnieć. Zupę podawać w bulionówkach z dodatkiem pieczywa. Flaczki powinny być w miarę gęste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak