Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grochu i ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz
groch 2 ugotowany
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grochu i ryżu

Połączyć ugotowany groch, ryż, pokrojone w drobną kostkę pieczarki i cebulę, po czym wszystko zmiksować (można także przepuścić przez maszynkę). Przyprawić masę do smaku. Jeśli będzie za rzadka dodać trochę tartej bułki. Formować kotleciki, smażyć na patelni na rozgrzanej oliwie. podawać z surówką polane sosem np. grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.02.2011 20:58
W takiej wersji grochu jeszcze nie jadłam ... interesujące ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak