Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski Serowe z Bulionem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
jajko 2 szt
pieprz do smaku
bulion 1 mięsny
ser gouda 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski Serowe z Bulionem

Z mąki, sera i jajek zagnieść ciasto i doprawić pieprzem.

Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozsypać po stolnicy i zostawić na 30-40 min.

Po tym czasie, kluseczki wrzucać na gorącą osoloną wodę, gotować 2-4 min. Wyjmować łyżką cedzakową .

Podawać z gorącym bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.02.2011 00:12
super
iwona332 23.09.2010 12:12
super
Monika192 03.07.2010 12:18
Pycha
Iwusia 27.05.2010 11:16
Pierwsze słyszę o takich kluseczkach ;) Pycha musi być !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak