Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka agrestowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 8 łyżek
grest 50 dkg
woda 3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka agrestowa

Zagotować 3 szklanki wody z cukrem. Do wrzątku wrzucić agrest. Gotować przez 15 minut. Odcedzić, owoce odcisnąć. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar z agrestu dokładnie wymieszać z żelatyną. Odstawić aż do skrzepnięcia. Można podawać z bitą śmietaną i owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.01.2013 11:05
rewelacja;)
Motorek 26.11.2011 10:52
extra
IKrakowianka 02.10.2011 09:34
cudowna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak