Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANGA W SZAMPANIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szampan 1/2 l.
filety z pangi 5 sztuk
masło 3 dag.
śmietana 125 ml.
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: PANGA W SZAMPANIE

Filety posolić, przełożyć do rondla, polać szampanem, dodać plastry cytryny i masło. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować ok. 15 min. Wyjąć rybę, do reszty dodać śmietanę, pieprz i natkę pietruszki, wymieszać. Rybę wyłożyć na półmisek i polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 27.08.2011 08:49
super
Margo1 24.01.2011 12:05
też dla mnie nowość ryba w szampanie ciekawe jak smakuje
Natalia/tubisiek 24.01.2011 10:23
oryginalny ale brzmi fajnie ;)
pacpaw 24.01.2011 08:55
ogólnie nigdy nie smakowałem ryby w alkoholu. Tym bardziej w szampanie. Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak