Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote udka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka korczaka 4 duże
mielone mięso 1,5 kg
papryka 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Złote udka

Drobno pokrojoną paprykę wymieszaj z mielonym mięsem, włóż do garnka, dodaj 2 kostki warzywne, pieprz i gotuj mieszając ok. 5 minut. Udka kurczaka delikatnie natnij i wyjmij kości. Ostudź farsz i włóż do każdego z udek. Włóż udka do piekarnika i piecz w temp 200° około 40 minut , podaj z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.09.2011 20:34
lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak