Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDOROWA WŁOSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1
pomidor 5
cebula 1 szt.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDOROWA WŁOSKA

Seler naciowy i cebulkę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę i smażymy na oleju do momentu kiedy będzie on miękki. Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę, dodajemy do usmażonego selera. Podsmażamy również do momentu kiedy składniki zmiękną. W garnku zagotowujemy ok. 1 l wody, dodajemy kostki bulionowe. Po rozpuszczeniu dodajemy nasze pomidory z selerem i dosypujemy mały makaronik i gotujemy do momentu kiedy makaron zmięknie. Możemy do smaku dodać pokrojoną natkę pietruszki lub gęstą śmietanę. Zupka pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 01.10.2011 20:29
przepraszam pomyliłam zupy dodałam zdjęcia kalafiorowej zamiast pomidorówki:(
zbysio 11.04.2011 10:15
ooooooooooooooooo
zbysio 24.01.2011 00:48
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak