Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 4 szt.
żółty ser starty 2 łyżki
sałata Liście
bekon 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w boczku

Gruszki umyć, wytrzeć, obrać, pozostawiając ogonek. Posypać startym serem, palcami docisnąć do miąższu. Każdą gruszkę owinąć plasterkiem boczku lub bekonu. Gruszki ułożyć na blasze natłuszczonej olejem. Piekarnik rozgrzać do temp. 190 stopni C. Wstawić blachę z gruszkami i piec aż boczek przywrze do gruszek i zrumieni się. Gruszki zdjąć z blachy i ułożyć na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.05.2013 14:51
interesujące
Andysz 12.01.2013 11:13
świetnie;]
Ela15 18.05.2012 09:55
fajny pomysł
Goya 07.03.2012 15:10
oryginalne
ilka_86 24.02.2011 17:47
ale fajny smakowity posiłek:)
Neetka90 19.02.2011 12:52
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak