Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy zabielany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 10-15 dkg
wywar z jarzyn 1 i 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sproszkowana papryka do samku
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy zabielany

Wrzący wywar zagęścić mąką rozprowadzoną z zimnym płynem (wodą), zagotować, odstawić, dodać przecier pomidorowy oraz śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku przyprawami, wsypać zieleninę. Doskonały dodatek do potraw mącznych i kasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.05.2017 21:59
pychotka")
Aneta41 25.09.2015 17:26
super do gołąbków
Margo1 16.05.2013 14:51
fantastyczny
Bart 13.07.2011 23:49
jaki fajny
Magdalena80 13.07.2011 23:33
fajny pomysł
Goya 19.05.2011 22:31
też taki robię
agata1722
agata1722 26.02.2011 11:10
takie sosiki to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak