Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze szpinakiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 59 dag
masło 4 łyżka
ser biały 30 dag
parmezan 6 dag
cannelloni 1 opakowanie
mąka pszenna tortowa 2 łyżki
mleko 250 ml
gałka muszkatołowa 2 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypta
sól 2 szczypta
margaryna Zwykła 2 łyżka
wino białe 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze szpinakiem i serem

1. Szpinak drobno kroimy i smażymy na maśle 3 minuty .
2. Studzimy .
3. Ser rozgniatamy widelcem ze startym parmezanem.Przyprawiamy do smaku gałka i pieprzem.
4. Resztę masła stapiamy dodajemy mąkę i smażymy około 2 minut energicznie mieszając.
5. Wlewamy mleko małym strumieniem i wino .
6. Podgrzewamy na małym ogniu aż zacznie gęstnieć .
7. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
8. Rurki cannelloni napełniamy tak przygotowanym farszem z szpinaku i sera .
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem z mąki i mleka.
10. Zapiekamy około 30 minut w temp 180* C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.01.2014 11:02
apetyczna zapiekanka
pacpaw 05.12.2013 21:44
brzmi smacznie
pestka 12.03.2013 10:23
uwielbiam zapiekanki
Beatris 18.01.2013 13:28
Doskonała - po prostu.
Łukasz15 30.03.2012 10:05
extra
ewaa 24.03.2012 21:52
rewelacja ! ...u mnie wszyscy pokochali szpinak:)
anemon 19.01.2012 07:38
Smaczna zapiekanka, szpinak plus ser, czyli tak jak lubię.
ben-ka 24.05.2011 09:51
Kiedyś szpinaku nie lubiłam a teraz go jem - do wszystkiego trzeba dorosnąć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak