Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana warzywkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ryż długoziarnisty 20 dag
masło 2 dag
oliwki zielone 10 dag
rosół drobiowy 650 ml
sól 4 szczypty
pieprz 4 szczypty
wino białe wytrawne 100 ml
cukinia 4 szt
parmezan 20 dag
kremówka 20 dag
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana warzywkami

1. Cebule drobno kroimy i podsmażamy na maśle .
2. Dodajemy do niej ryz ,a następnie paprykę pokrojoną w kostkę
3. .Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .
4. Podlewamy 400 ml rosołu i winem .
5. Przykrywamy i tak dusimy około 25 minut .
6. Po tym czasie dodajemy połowę sera z przepisu .
7. Oliwki kroimy w pól i dodajemy do ryżu.
8. Cukinie dokładnie myjemy ,przekrawamy i wydrążamy miąższ.
9. Posypujemy sola i pieprzem .
10. Resztę rosołu gotujemy i łączymy ze śmietaną .
11. Cukinie wypełniamy farszem i posypujemy reszta sera .
12. Polewamy sosem i pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200* C przez 35 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.06.2013 07:12
fajna dla jaroszy czyli dla mnie ;)
ben-ka 02.05.2011 14:16
cukinię często nadziewam ale mięskiem:)
rosik93 24.01.2011 21:37
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak