Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziany burak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 8 szt
mięso mielone 25 dag
rosół drobiowy 100 ml
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
kminek 2 szczypty
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziany burak

1. Buraki obieramy ,przekrawamy je na pól i gotujemy do miękkości około 20 minut.Cebule drobno kroimy i łączymy z mięsem ,doprawiamy pieprzem i kminkiem (jak ktoś lubi ).
2. Połówki buraków delikatnie wydrążamy i napełniamy farszem mięsnym .
3. Formę smarujemy masłem i układamy w niej buraki .
4. Wlewamy rosół może być z kostki i pieczemy w nagrzanym piekarni
5. ku do 200* C 20 minut .
6. Buraki po upieczeniu podajemy z ziemniakami lub pieczonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.12.2013 21:17
ale... burak :o)
Katarzyna59 27.06.2013 18:54
nie jadłam jeszcze nadziewanych buraków, super
kuklik 11.11.2012 11:54
pomysłowe
caralajna 22.10.2012 07:31
ciekawy i fajny pomysł, nie wpadłabym na to :)
miki47 13.08.2012 20:24
mniam
moni0212
moni0212 13.08.2012 08:32
bardzooo ciekawe
zuzanna_z 14.03.2012 11:22
super
smakoszek 26.07.2011 10:15
świetny
barbara11561 28.05.2011 09:55
Pyszny buraczek:)
ben-ka 02.03.2011 10:09
Faszerowane warzywa są smaczne !
rosik93 24.01.2011 21:37
Ciekawe połączenie z mięsem mielonym, nigdy nie próbowałem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak