Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki Karnawałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4 szt.
śmietana 4 łyżki
masło 2 łyżki
rum 1 kieliszek
olej
cukier puder
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki Karnawałowe

Z żółtek, mąki, śmietany, cukru, masła i rumu zagnieść ciasto. Cieniutko rozwałkowywać i wycinac krążki o 3 różnych średnicach - 5cm, 4cm, i 3cm. Każdy krążek nacinamy w pięciu miejscach. Układamy jeden na drugim od najwiekszego do najmniejszego na środku przyciskając palcem, aby się skleiły. Różyczki smażymy w głębokim tluszczu na złoto. Osączamy przekładamy na talerz posypujemy cukrem pudrem, środek zdobimy konfitura.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.01.2013 14:16
świetne są!;)
PaniMISIOWA 08.04.2011 17:28
wspaniałe!
kochanyptysiu 13.03.2011 22:18
PIEKNE!
ewa19a 02.02.2011 21:41
uwielbiam rózyczki
Robert10 23.01.2011 21:00
prezentują się pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak