Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
jaja 4

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

* Jaja myjemy i oddzielamy białka od żółtek.
* Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy do nich po jednym żółtku i stopniowo wsypujemy cukier, cały czas ubijając.
* Osobno rozpuszczamy czekoladę w garnku, na małym ogniu z 1 łyżeczką masła.
* Do masy białkowej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, po czym wszystko delikatnie mieszamy.
* Na końcu wlewamy rozpuszczoną, schłodzoną czekoladę i łączymy wszystkie składniki.
* Gdy masa będzie już gotowa wlewamy ją do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy.
* Biszkopt pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak