Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 30 dkg
marchew 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

* Gotujemy warzywa, grzyby i ce­bulę z dodatkiem soli.
* Kiedy będą miękkie, przecedzamy je przez sito.
* Ugotowane grzyby drobno siekamy, a warzywa kroimy w cienkie paski.
* Następnie wkładamy je do zupy.
* Zupę zaprawiamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki.
* Oddzielnie gotujemy na maśle kaszę jęczmienną perłową.
* Ugotowaną kaszę mieszamy z zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.01.2013 14:26
lubię grzybową;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak