Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 szklanki
kasza jaglana 1 szklanki
twaróg 500 g
cukier 3 łyżki
olej 1 łyzki
pęczek mięty 1|2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jaglaną

Mąkę,jajko,olej,szczyptę soli zagnieść na ciasto,dodając tyle wody żeby masa była elastyczna.Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce żeby napęczniała,mięte opłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać,ser przepuścić przez maszynkę do mięsa i połączyć z kaszą jajkiem cukrem oraz posiekaną miętą.Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać w nim kółka,na każdy krążek nałożyć porcie farszu,po czym formować pieróg.podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.01.2013 14:26
mmm pyszne te pierożki;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak