Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
kapusta kiszona 0,5 kg
pieczarki 0,3 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczki

1. ciasto francuskie rozwałkować, kroić na kwadraty, nadziewamy gotowaną kapustą kiszoną pomieszaną z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i przyprawami, zlepiamy rogi kwadratów, smarować jajkiem rozbełtanym (lub samym białkiem)
2. pieczemy 15-20 min w 200 stopniach w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 21:23
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak