Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chińska sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: chińska sałatka

* Liście kapusty płuczemy i osączamy z wody, po czym cienko szatkujemy na kawałki o długości 6cm.
* Kapustę przekładamy do miski, posypujemy solą, cukrem i odstawiamy na 2 godziny.
* Myjemy paprykę, przecinamy ją na pół, usuwamy gniazda nasienne i pestki.
* Paprykę kroimy w cienkie paski.
* Imbir obieramy i drobno siekamy.
* Migdały sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę.
* Kapustę lekko odciskamy, dodajemy do niej olej, ocet, imbir oraz paprykę.
* Całość mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
* Tuż przed podaniem sałatkę posypujemy orzeszkami ziemnymi i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 24.01.2011 17:24
takiej sałatki nigdy nie próbowałam, a muszę przyznać że wygląda kusząco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak