Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chipsy cebulowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1/2 kg
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chipsy cebulowe

* Cebule obieramy i płuczemy w zimnej wodzie.
* Ostrym nożem kroimy w poprzek cebulę na około 1cm plastry, ze środka wyjmujemy mniejsze krążki.
* Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe z mąki, jaja oraz mleka. Dokładnie mieszamy aby nie pozostały grudki.
* Krążki cebulowe maczamy w cieście.
* Na rozgrzany olej wykładamy krążki i smażymy aż będą miały złoty kolor. Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Chipsy podajemy z sosem lub zieloną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak