Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 30 dag
kiełbasa 50 dag
boczek wędzony 5 dag
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
papruka mielona ostra do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować. Kiełbasę pokroić w pół krążki i połączyć z fasolą. Boczek pokroić w kostkę, wytopić. Na tłuszczu z boczku zrumienić posiekaną cebulę. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać przecier pomidorowy, wlać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ostrą mieloną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.06.2013 23:13
Smakowita fasolka.
gacopierz23 12.09.2012 09:22
ulubione danie mojego męża
Wacław 23.12.2011 21:29
lubię fasolkę !
Justa32 20.09.2011 08:42
uwielbiam!!!mniam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak