Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy puch

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 500 ml
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 18 dag
truskawki 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy puch

Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.04.2012 22:59
fajna nazwa i fajnie wygląda
Wiesława1 19.03.2012 19:15
pyszniutkie
czekoladka_m 23.09.2011 12:33
Znakomite:)
Ewa111 23.06.2011 19:33
są truskawki ,będzie pyszny deser
jogobella231
jogobella231 21.04.2011 11:11
super
traktorek 28.03.2011 09:58
pyszności
owca441 18.03.2011 20:50
jeszcze trochę i będą swieżutkie truskaweczki na deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak