Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto puch łabędzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 blacha/foremka
Krem:
bułka czerstwa 2 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 200 gram
dżem z czarnej porzeczki
margaryna 1,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto puch łabędzi

Przygotować biszkopt. Bułki namoczyć w 1 szklance mleka. Następnie za pomocą blendera zmiksować je. Do gotującego się mleka (pozostałych 2 szklanek) wsypać cukier, zmiksowane bułki i wiórki kokosowe(100gram). Gotować wszystko około 5 minut. Po tym czasie garnek wyłączyć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Miękką margarynę dodawać powoli do masy, cały czas uvierająć, aby powstała jedna, gładka masa.

Na przygotowany biszkopt dodać dżem, a następnie przygotowaną masę. Na sam koniec przygotować wierzch ciasta: wiórki kokosowe (100 gran)delikatnie usmażyć na patelni i posypać nimi wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 23.02.2011 10:45
muszę zrobic to ciacho
IKrakowianka 23.01.2011 18:30
Pyszne, puszyste ciacho
halina17 23.01.2011 17:27
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak