Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew1 1-2 szt
ziemniak 5 szt
brokuły 0,5 szt
por 1 kawałek
fasola szparagowa 10 dag
kukurydza 0,5 szt
cebula 1 kawałek
pieczarki 10 dag
sos beszamelowy 1 szt
masło do smarowania 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szczypta
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z beszamelem

1. marchew, ziemniaki,por,cebulę pieczarki kroimy w talarki (mogą być to wszywka na patelnię z torebki)
2. brokuły dzielimy na różyczki,
3. z fasolki odcinamy ogonki, fasolkę kroimy na pół lub 3 części
4. kukurydzę odsączyć
5. spód naczynia żaroodpornego smarujemy masłem na masło układamy warzywa, polewamy sosem beszamelowym (jak za gęsty dodać troszkę mleka) posypać bułką tartą i serem żółtym pod koniec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak