Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z pomarańczami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
pomarańcze 2 szt
jabłka 2 szt
miód 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej 1/3 szkl
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z pomarańczami

Kapustę poszatkować lub drobno pokroić,
na patelni rozgrzać olej wrzucić kapustę, dodać 1/2 szkl gorącej wody, podusić kilkanaście minut.
Dodać pokrojoną drobno cebul czerwoną, starte jabłka i pokrojone, obrane cząstki pomarańczy, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości, zamiast wody można dodać rozpuszczoną kostkę rosołową, kapusta nabierze nie co innego smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2011 17:36
coś nowego;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak