Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb pszenny 4 kromki trójkątne
oliwa 6 łyżek
dorsz 0,5 kg
śmietana 6 łyżek
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
sok cytrynowy
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z grzankami

Z ugotowanej ryby zdjąć skórkę i wyjąć ości.
Mięso utrzeć z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany i 4 łyżkami oliwy.
Włożyć masę do garnka, który należy wstawić do większego, pełnego wody i podgrzewać na ogniu.
Dodać sok i skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na reszcie oliwy grzanki, nałożyć masę na grzanki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak