Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka ostra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 200 g
czosnek 4 ząbki
pomidory 300 g
oliwa 10 łyżek
sucha ostra kiełbasa 100 g
sól
pieprz
grzanki 150 z chleba

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka ostra

Pomidory obrać i pokroić. Paprykę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić czosnek. Gdy zacznie się złocić, przełożyć do garnka, dodać pokrojoną kiełbasę i paprykę. Postawić na ogniu i ogrzewać 2 minuty. Włożyć pomidory. Po 5 minutach dodać grzanki oraz wlać 2 l wrzątku, dusić 1 godzinę. Osolić, opieprzyć i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak