Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne racuszki z kiełbaską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
drożdże 2 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełbasa zwyczajna 20 dag
olej do smażenia
zupa 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne racuszki z kiełbaską

Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Pozostałe składniki zmiksować razem i dorzucić do ciasta kiełbaskę. Tłuszcz rozgrzać na patelni i piec racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 08.06.2012 21:31
ciekawy pomysł
Małgorzata106 30.05.2012 19:19
super
Patrycja38 26.12.2011 13:54
ciekawe
Ewelina38 07.12.2011 08:09
ciekawy pomysł, racuszki często smażę ale o ogonowej i kiełbasie nie pomyślałam, muszę wypróbować bo bardzo zachęcające :)
ewelina63 07.08.2011 15:39
ekstra
anja3107 07.08.2011 15:17
świetne
Justyna Jussstiii 26.06.2011 10:13
super
marta1371 07.03.2011 22:04
pewnie są smaczne
FAFIK 10.02.2011 16:02
Brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak