Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
bułka 1 namoczona w wodzie
ryż 1 (błyskawiczny)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle ryżowe

Cebule pokroić i udusić na patelni. Ryż ugotować i wystudzić. Dołożyć do niego namoczoną bułkę, uduszoną cebulkę, zgniecione ząbki czosnku, 2 jajka i przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować z powstałej masy kulki lub sznycelki, obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na tłuszczu.
Podawać same lub z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 09.11.2011 09:05
bardzo fajne
jeta72 19.09.2011 14:52
pycha
Justa32 13.09.2011 08:06
smaczne
Angelika10 30.08.2011 19:50
Super danie.
Gonia555 14.06.2011 20:03
polecam
Seba 23.05.2011 22:01
smaczne
AgaS10 11.05.2011 06:56
super:)
FAFIK 13.04.2011 06:42
Też robię podobne z sosem pieczarkowym!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak