Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żubrówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 10 dag
woda 1/2 litra
jabłko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
żubrówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żubrówkowy

Wodę wlać do rondla i postawić na ogniu. Dorzucić do niego śliwki, jabłko pokrojone w kostkę, kostkę rosołową i pogotować wszystko razem, aż śliwki będą miękkie. Pod koniec gotowania dolać żubrówkę. Wszystko razem przetrzeć przez sitko i doprawić do smaku. Gdyby sos był za rzadki, to należy zaciągnąć do mąką.
Idealnie nadaje się do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.11.2011 20:23
Ciekawy sos.
Gonia555 24.08.2011 20:50
super
Ania67 11.07.2011 23:59
wow
Halusia 25.04.2011 19:40
Smakowity sosik!
barbara11561 02.04.2011 08:39
Pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak