Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
jajko 1 szt.
mąka pszenna 20 dag
boczek wędzony 15 dag
gęsta śmietana do polania
sól
bryndza 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki z bryndzą

Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj jajko, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj. Ciasto przecieraj przez specjalne grube sito prosto do osolonego wrzątku. Gotuj do wypłynięcia. Po wyjęciu z wody osącz kluseczki na durszlaku, przełóż do garnka i wymieszaj z pokruszoną bryndzą. Nałóż na ciepłe talerze, polej skwarkami z boczku i odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.04.2012 14:48
pycha
Agnieszka172 25.01.2011 15:27
to coś dla mojego męża:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak