Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
woda
sól do smaku
grzyby suszone
cebula 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Farsz: grzyby moczymy w wodzie i następnie gotujemy (można również wykorzystać grzybki z wywaru na zupę grzybowa)

Cebulkę kroimy obojętnie jak i podsmażamy na oleju aż się zeszkli.

Mielimy ugotowane grzybki i podsmażoną cebulkę i przyprawiamy pieprzem i solą.

Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakładamy łyżeczkę farszu i zalepiamy, najpierw aby uformować trójkąt a później różki sklejamy ze sobą aby powstało uszko :)
.


Tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 21:30
pyszne zwłaszcza z barszczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak