Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czosnkowa 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 l
żółtko jajek 1 szt.
czosnek 8 ząbków
serek topiony 2-3 szt.
żółty ser 8 dag
parmezan starty do posypania
bagietka 1/2 szt.
olej do smażenia d
sól
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czosnkowa 2

Czosnek drobno posiekaj. Więcej niż połowę podsmaż lekko na oleju i wrzuć do gotującego się wolno rosołu. Dodaj serki topione i gotuj ok. 15 minut. Na sam koniec gotowania dodaj pozostały posiekany czosnek i starty żółty ser. Gdy zupa nieco, przestygnie, dodaj rozmącone żółtko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany na patelni olej (najlepiej ten, który został po czosnku) i podsmaż na rumiano. Rozlej zupę do miseczek. Posyp parmezanem i natką. Podawaj z chrupiącymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.07.2011 14:29
pycha
Agnieszka172 24.01.2011 14:38
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak