Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka z kiełbasą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 kg
boczek 30 dag
kiełbasa zwyczajna 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka z kiełbasą i boczkiem

Boczek i kiełbaskę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Cebulę pokroić na plastry i dorzucić do boczku i kiełbasy. Wszystko razem dalej smażyć. Jak już cebulka będzie złocista, podlać niewielką ilością wody, żeby się rozparzyła i była miękka. Na końcu przyprawić do smaku.
Można też zatrzeć serem żółtym lub wbić jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.10.2011 22:40
uwielbiam taką duszoną cebulkę i bardzo często robię
Ania67 28.07.2011 06:44
moje smaki
grazia1 16.07.2011 23:53
pycha
Halusia 04.07.2011 20:24
Pyszne, proste danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak