Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 płaty
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler pół selera
cebula 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia
mąka do obtoczenia
jajko do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po grecku

Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w talarki w tym czasie ścieramy na tarce na grubych oczkach : selera , pietruszkę , marchew .
Po podrumienieniu się cebuli dodajemy marchew , pietruszkę i seler.
I wszystko to razem dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem.

W tym czasie gdy warzywka się nam duszą.
Płuczemy rybę i suszymy na ściereczce lub ręcznikach papierowych .
Wybijamy jajko do miseczki i rozbijamy , obtaczamy w nim kawałki ryby a następnie obtaczamy rybę w mące i smażymy na 2 rozgrzanej patelni z średnio głębokim oleju.

Miękkie już warzywa wykładamy na talerz i dekorujemy rybą :)

Rybę można podawać w takiej postaci na ciepło lub na zimno.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak