Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczny śledź solony w oleju

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
pieprz 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
starta gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczka
ząbek czosnku 2 sztuki
olej 1/2 szklanka
sok z jednej cytryny 1 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 pokruszony
Owoc jałowca cały Prymat 1 mielony
śledzie 3 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny śledź solony w oleju

Przygotować sos z drobniutko posiekanego czosnku, oleju i soku z cytryny. Wymoczone śledzie odfiletować. Pokrojoną w plastry cebulę sparzyć wrzątkiem i osączyć na sicie. Układać warstwami śledzie i cebulę, przesypując wymieszanymi przyprawami. Zalać sosem, przykryć, wstawić do lodówki na 2-3 dni. Przed podaniem ułożyć śledzie na półmisku, przybrać świeżą, drobno posiekaną cebulą, paskami papryki i gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 28.07.2010 00:20
Robię podobne .
agata1722
agata1722 21.07.2010 08:15
jest ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak