Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z płucek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuca wieprzowe 0,5 kg
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
biały barszcz w proszku 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z płucek

Płucka dokładnie umyć, pokroić w małe kawałki. Włożyć do garnka, wlać 2 litry wody i gotować do miękkości, osolić. Gdy płuca są miękkie, rozrobić barszcz biały z małą ilością wody, wlać do płucek. Śmietanę roztrzepać z gorącym barszczem, dodać do zupy zagotować. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak