Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki duszone z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 800 g
cebula 2 szt
tłuszcz
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone z cebulką

Cebulę obrać, pokroić w talarki. Pieczarki opłukać, osączyć pokroić w plasterki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć cebulkę i dusić do miękkości, posypać wegetą. Do uduszonej cebulki dodać pieczarki, sól, listek laurowy i pieprz, dusić do wyparowania sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.11.2011 20:09
uwielbiam pieczarki, również duszone:)
halinka1011 23.01.2011 12:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak