Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
fasolka szparagowa 20 dkg
pomidor 3 sztuki
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować ją z dodatkiem liści laurowych i pieprzu. Kiedy będzie miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, warzywa starte na tarce i kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Pomidory pokroić w kostkę, poddusić na maśle z czosnkiem. Dodać razem z fasolką szparagową. Doprawić. Gotowac do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.01.2012 00:06
smaczna
kasiaw 27.12.2011 11:54
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak