Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z białą kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna tortowa 25 dag
gałka muszkatołowa 2 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
masło 2 łyżka
sól 2 szczypta
Farsz: 0 szt
kapusta biała 50 dag
masło 3 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
cebula biała 2 szt
sól 3 szczypta
pieprz 3 szczypta
jaja 2 szt
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z białą kapustą

1. Kapustę gotujemy do miękkości odcedzamy ,studzimy i odciskamy lekko z nadmiaru wody.
2. Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju dodajemy pokrojona kapustę ,przyprawiamy maggi i dalej chwile smażymy .zdejmujemy z ognia i studzimy .
3. Następnie wbijamy jajko,doprawiamy pieprzem i mieszamy .Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i studzimy .Mieszamy z jajkami ,mąką i zagniatamy ciasto .
4. Na posypanej mąką stolnicy formujemy z niego prostokąt grubości 1cm na 1,5 cm .
5. Posypujemy bułką tartą .
6. Smarujemy farszem i zwijamy brzegi .
7. Przekładamy do keksówki posmarowanej masłem i wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika tj.160* C i pieczemy aż się ze złoci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 29.04.2012 17:08
extra
olkaaa 17.04.2012 07:34
muszę spróbować
zdzislawa2 09.04.2012 09:35
super
Anna152 08.03.2012 08:32
super
smakoszek 21.10.2011 07:21
nie jadłem,ale brzmi pysznie
kate.500 05.10.2011 13:28
smacznosc
ben-ka 24.01.2011 10:23
Kulebiaki to ja lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak