Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 20 dag
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 torebka
mleko 120 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy laskowe 20 dag
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe.

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym . Dodajemy żółtka i ucieramy cały czas dolewając powoli mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.Dodajemy mielone orzechy oraz całe orzechy łuskane laskowe, mieszamy.Dodajemy ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 190 stopni.Można ciasto polać polewą lub lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 29.05.2012 20:56
smaczne ciasto
Natalia40 20.07.2011 14:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak