Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
biała kiełbasa 40 dkg
świeży szpinak 40 dkg
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
por 1 sztuka
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Pokrojone w plastry ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Ze szpinaku odciąć ogonki, obgotować go, zrumieniić na maśle, doprawić. Wymieszać z ziemniakami, Por pokrojony w talarki przelać wrzątkiem, Kiełbasę pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć ziemniaki wymieszane ze szpinakiem, kiełbasę i pora. Przyprawić, skropić olejem. Piec przez pół godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.04.2011 23:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak