Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z wędzonego boczku
ziemniaki 1/2 kg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z pietruszką

Na skórze z boczku gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę i startą na grubej tarce jarzynę. Dodajemy kostkę rosołową. Kiedy wszystko będzie miękkie ze smalcu i mąki przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy ją do zupy, doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.01.2011 15:51
pyszna zupka
aginaa 24.01.2011 15:51
pyszna zupka
accee 23.01.2011 19:58
Najs
accee 23.01.2011 19:57
Dobre
Margo1 23.01.2011 19:42
musi być pyszna
RenataZ-et 23.01.2011 11:59
Ale apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak